Marka Tescili ve/veya Patent Tescili yaptırmadan, koruma için gerekli hukuki haklara sahip olamayacağınızı biliyor musunuz ?!...
KOSGEB DESTEĞİ - Sınai Mülkiyet Hakları Desteği

Bu Desteğin Amacı ve Kapsamı :

İşletmeler tarafından yapılan çalışmalar neticesinde, patent belgesi, faydalı model belgesi veya endüstriyel tasarım tescili ile sonuçlanan bir buluş veya tasarımın ortaya çıkması durumunda, yurt içi ve yurt dışından; patent, faydalı model belgesi, endüstriyel tasarım tescili belgesi ve entegre devre topografyaları tescil belgesi alınması için yapılan giderlere destek verilmesidir.

Bu Destekten Beklenen Yararlar :

İşletmelerin alacakları belgeler ile yenilik alanında gelişmeleri ve rekabet güçlerinin artırılması.

Bu Destekten Yararlanabilecek Kişiler/Kuruluşlar :

KOSGEB KOBİ tanımına uyan, Teknoloji Geliştirme ve Yenilik Desteği alan ve Stratejik Yol Haritası Planı onaylanan işletmeler bu desteklerden yararlanabilirler. Belge alma şartı vardır.

KOBİ Nedir ?

İşletme: Yasal statüsü ne olursa olsun, bir veya birden çok gerçek veya tüzel kişiye ait olup, 250 kişiden az çalışan istihdam eden ve yıllık net satış hasılatı ya da mali bilançosu 25 milyon Yeni Türk Lirasını aşmayan, Avrupa Topluluğunda Ekonomik Faaliyetlerin İstatistiki Sınıflaması (NACE) sınıflandırmasına göre Kısım D İmalat Sanayi veya Bilgisayar Yazılımı üretimi kapsamında faaliyette bulunan ekonomik birimleri ifade eder.

İşletmeler aşağıdaki şekilde sınıflandırılırlar :
  • Mikro İşletme: 10 kişiden az yıllık çalışan istihdam eden ve yıllık net satış hasılatı ya da mali bilançosu 1 milyon Yeni Türk Lirasını aşmayan çok küçük ölçekli işletmeler.
  • Küçük İşletme: 50 kişiden az yıllık çalışan istihdam eden ve yılık net satış hasılatı ya da mali bilançosu 5 milyon Yeni Türk Lirasını aşmayan işletmeler.
  • Orta Büyüklükteki İşletme: 250 kişiden az yıllık çalışan istihdam eden ve yıllık net satış hasılatı ya da mali bilançosu 25 milyon Yeni Türk Lirasını aşmayan işletmeler.

Destek Miktarları ve Şekilleri :

Destek oranı %70 olmak üzere, destek unsurları ve üst limitleri şu şekildedir:
  • Yurt içinden alınacak Patent Belgesi için üst limit 6.000 YTL, yurtdışından alınacak Patent Belgesi için üst limit 10.000 YTL,
  • Yurtiçinden alınacak Faydalı Model Belgesi için üst limit 6.000 YTL, yurtdışından alınacak Faydalı Model Belgesi için üst limit 10.000 YTL,
  • Yurtiçinden alınacak Endüstriyel Tasarım Tescil Belgesi için üst limit 6.000 YTL, yurtdışından alınacak Endüstriyel Tasarım Tescil Belgesi için üst limit 10.000 YTL,
  • Yurtiçinden alınacak Entegre Devre Topoğrafyaları Tescil Belgesi için üst limit 6.000 YTL, yurtdışından alınacak Entegre Devre Topoğrafyaları Tescil Belgesi için üst limit 10.000 YTL. 'dir.

Başvuru :

Başvurular, KOSGEB Uygulama Birimlerine yapılır.


Daha fazla bilgi ve danışmanlık için; DEVRİM PATENT / +90 212 554 40 48
Ana Sayfa            e-ileti           Site Haritası
Bu bölümde, fikri ve sınai hakların tescili ve koruması için yurt içinden ya da yurt dışından sağlanan, devlet kaynaklı veya diğer otoriteler tarafından finanse edilen, destekler ve teşvikler konusunda bilgiler bulunmaktadır.
   DESTEKLER
   TEŞVİKLER

© 2008 - 2016 Devrim Patent. Bu sitenin tüm hakları Devrim Patent'e aittir. Devrim Patent'in yazılı izni olmaksızın kullanılamaz!
Oruç Reis Mah. Tekstilkent Ticaret Merkezi B-15 Blok No: 51 Esenler 34295 İstanbul, Türkiye
Tel:    +90 212 554 40 48 (pbx)                                                   Faks: + 90 212 554 40 48
e-leti: bilgi@devrimpatent.com.tr                                      msn: bilgi@devrimpatent.com.tr