Ana Sayfa            e-ileti           Site Haritası
Marka Tescili ve/veya Patent Tescili yaptırmadan, koruma için gerekli hukuki haklara sahip olamayacağınızı biliyor musunuz ?!...
DEVRİM PATENT ELEKTRONİK BÜLTENİ
Tarih:
Sayı :
İNTERNET GİRİŞİMLERİ MARKA ARAŞTIRMASI - NİSAN 2009 RAPORU !...

İnternet Girişimleri Marka Araştırması Nisan 2009 Raporu Crenvo tarafından açıklandı.

31 farklı kategoride, Türk internet kullanıcılarının ilk akıllarına gelen internet girişim ve markalarının belirlendiği araştırmada, hem girişimciler hem de yatırımcılar için, önemli ve dikkat edilmesi gereken noktalar var.
Devamını oku...

Bu bölümden, firmamız tarafından aylık periyotlarda yayınlanan eletronik bültenlere ulaşabilirsiniz.
  LOGO TASARIMINDA DÖRT ÖNEMLİ KRİTER ?!...

Logonuz, imajınızı etkili bir şekilde yansıtacak ve sizinle ilgili ilk intibayı oluşturacak en önemli görsel sembollerinizden biridir. Taşıdığı değerler itibariyle güçlü ama algılanma olarak son derece sade olması tercih edilir. Böylelikle hatırda kalması daha kolay olur.

Devamını oku...

HAKLARIN TÜKETİLMESİ PRENSİBİ !...

Hakların tüketilmesi prensibi (Principle of Exhaustion) Türkiye'nin Avrupa Topluluğu ile gerçekleştirdiği Gümrük Birliği'nin fikri haklarla ilgili olarak en fazla tartışma yaratan konularından biridir. Bu prensibe göre, AT genelinde pazara yasal olarak sürülen bir malın üzerinde üreticisi veya dağıtıcısı herhangi bir şekilde bir veya daha fazla pazara kendi izni olmadan girmesini fikri hak koruması talebiyle engelleyemez.

Devamını oku...

  OYUNCAK AYININ İCADI !...

Bir ayı yavrusunu canlandıran oyuncak, biri Almanyada diğeri ABD'de faaliyet gösteren iki ayrı firma tarafından 1902 yılında üretilmeye başlandı. Her iki firma da, üretime kendilerinin daha önce geçtiğini iddia ettiyse de bu konuda kesin bir kanıt bulunmadı.


Devamını oku...

Nisan /2009
003
© 2008 - 2016 Devrim Patent. Bu sitenin tüm hakları Devrim Patent'e aittir. Devrim Patent'in yazılı izni olmaksızın kullanılamaz!
Oruç Reis Mah. Tekstilkent Ticaret Merkezi B-15 Blok No: 51 Esenler 34295 İstanbul, Türkiye
Tel:    +90 212 554 40 48 (pbx)                                                   Faks: + 90 212 554 40 48
e-leti: bilgi@devrimpatent.com.tr                                      msn: bilgi@devrimpatent.com.tr