Ana Sayfa            e-ileti           Site Haritası
Marka Tescili ve/veya Patent Tescili yaptırmadan, koruma için gerekli hukuki haklara sahip olamayacağınızı biliyor musunuz ?!...
DEVRİM PATENT ELEKTRONİK BÜLTENİ
Tarih:
Sayı :
TÜRK PATENT ENSTİTÜSÜ (TPE) TEKSTİL FUARINA KATILDI !...

Tekstil sektöründe Dünyada Çin’den sonra en geniş piyasaya sahip bulunan ülkemizin sektöre ilişkin yeni teknolojilerinin izlenmesi, tekstil sektöründe var olan potansiyelinin, kamusal sorumluluk ilkesi ile sistematik olarak sınai mülkiyet bilinci ile pekiştirilip daha etkin ve örgün bir yapıya kavuşturularak ekonomik ve sosyal alanda katma değer yaratabilmesi ve bunun devamlılığının kazandırılması amacıyla...
Devamını oku...

Bu bölümden, firmamız tarafından aylık periyotlarda yayınlanan eletronik bültenlere ulaşabilirsiniz.
  MARKANIZI MAĞAZALAŞTIRMALI MISINIZ ?!...

Markasını esnaflar aracılığıyla tüketicilere ulaştıran firmaların aklında kendi mağazalar zincirini oluşturmak vardır. Hele rakipleri mağazalaşmaya başladıysa “bunda bir hayır vardır” diyerek daha da cesaretlenirler. Yalnız, veriye dayalı fizibilite çalışması yapmayı bilmedikleri için, içgüdüye ve kulaktan dolma bilgilere dayalı değerlendirme yaparlar. Sonuç; ya vazgeçiştir ya da hüsran.
Devamını oku...

TASARIM HÜKÜMSÜZLÜK DAVALARI !...

Bu hafta yazımızda endüstriyel tasarımların hükümsüzlüğü konusuna değineceğiz. Hükümsüzlük iddiası genellikle ya rakip firmalar tarafından ürün tescil ettirildiğinde veya açılan tecavüz davaların karşı dava olarak ileri sürülmektedir.  TPE, şekli açıdan inceleme yaparak, bir tasarımın tescilinin yapılıp yapılamayacağına karar vermektedir.

Devamını oku...

  "DENİZALTI"NIN İCADI !...

Denizaltı tasarımı ilk kez 1578'de matematikçi William Bourne tarafından geliştirildi. Bourne bu tasarımını hiç denemedi, ama 40 yıl sonra Cornelius Drebbel buna çok benzer tasarımlı bir denizaltı inşaa etti ve ilk kez Thames Nehri'nde denedi.


Devamını oku...

Haziran /2009
004
© 2008 - 2016 Devrim Patent. Bu sitenin tüm hakları Devrim Patent'e aittir. Devrim Patent'in yazılı izni olmaksızın kullanılamaz!
Oruç Reis Mah. Tekstilkent Ticaret Merkezi B-15 Blok No: 51 Esenler 34295 İstanbul, Türkiye
Tel:    +90 212 554 40 48 (pbx)                                                   Faks: + 90 212 554 40 48
e-leti: bilgi@devrimpatent.com.tr                                      msn: bilgi@devrimpatent.com.tr