Ana Sayfa            e-ileti           Site Haritası
Marka Tescili ve/veya Patent Tescili yaptırmadan, koruma için gerekli hukuki haklara sahip olamayacağınızı biliyor musunuz ?!...
DEVRİM PATENT ELEKTRONİK BÜLTENİ
Tarih:
Sayı :
TÜRK PATENT ENSTİTÜSÜ (TPE) TEKSTİL FUARINA KATILDI !...

Tekstil ve hazır giyim sanayii, sağladığı istihdam imkanı, üretim sürecinde yaratılan katma değer ve ihracat gelirleri içerisindeki yüksek payı nedeniyle gelişmekte olan ülkelerin ekonomik kalkınma sürecinde önemli rol oynayan bir sanayi dalıdır. Gelişmiş ülkelerin 18. yüzyılda gerçekleştirdikleri sanayileşme sürecine damgasını vuran tekstil ve hazır giyim sanayii, günümüzde de gelişmekte olan ülkelerin ekonomik kalkınmalarında benzer bir rol oynamaktadır.

Tekstil sektöründe Dünyada Çin’den sonra en geniş piyasaya sahip bulunan ülkemizin sektöre ilişkin yeni teknolojilerinin izlenmesi, tekstil sektöründe var olan potansiyelinin, kamusal sorumluluk ilkesi ile sistematik olarak sınai mülkiyet bilinci ile pekiştirilip daha etkin ve örgün bir yapıya kavuşturularak ekonomik ve sosyal alanda katma değer yaratabilmesi ve bunun devamlılığının kazandırılması amacıyla Türk Patent Enstitüsü 06 – 10 Haziran 2009 tarihlerinde İstanbul TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Sergi Alanında gerçekleştirilen Tekstil Fuarına stant açarak katılım sağladı.

Fuar kapsamında Türk Patent Enstitüsü, Tekstil sektöründe sınai mülkiyetin değerini ve gücünü bilen ve bu konu ile ilgili herkese sınai mülkiyet bilgisinin nasıl yaygınlaştırılabileceği ve teşvik edilebileceğinin tartışılacağı bir platform oluşturmak, ülkemizde sektörün mevcut durumunun sorunları ve çözüm önerileri ile birlikte istişare edilmesi amacıyla 08 Haziran 2009 tarihinde sektör temsilcilerinin, fuara katılımcı firmalar ve ziyaretçilerin yer aldığı, Avrupa Patent Ofisi Uzmanlarının da etkin olarak katkı sağladığı bir çalıştay düzenlemiştir. Çalıştayda;

• Avrupa Tekstil Sanayinde Inovasyon ve Patentler
• Avrupa Patent Ofisi ve Avrupa Patentleri
• Türkiye’de Patent ve Tescil Prosedürleri
• Tekstil Sektöründe Patent Araştırması (espacenet patent veri tabanı kullanımı)

konularında sektör temsilcilerine sunum yapılmıştır.

Ayrıca, fuar çerçevesinde İstanbul’da bulunan Avrupa Patent Ofisi Uzmanları ile birlikte tekstil sektöründe öncü firmaların makine parkları, ar-ge departmanları ziyaret edilerek firmaların patent konusundaki durumları analiz edilerek mevcut potansiyele dinamizm kazandırmaya çalışılmıştır.

Kaynak: www.tpe.gov.tr


Haziran / 2009 Bülten Özetine Dön ==>>
Bu bölümden, firmamız tarafından aylık periyotlarda yayınlanan eletronik bültenlere ulaşabilirsiniz.
Haziran /2009
004
© 2008 - 2016 Devrim Patent. Bu sitenin tüm hakları Devrim Patent'e aittir. Devrim Patent'in yazılı izni olmaksızın kullanılamaz!
Oruç Reis Mah. Tekstilkent Ticaret Merkezi B-15 Blok No: 51 Esenler 34295 İstanbul, Türkiye
Tel:    +90 212 554 40 48 (pbx)                                                   Faks: + 90 212 554 40 48
e-leti: bilgi@devrimpatent.com.tr                                      msn: bilgi@devrimpatent.com.tr